R. Fico si na ľade pripadal ako kúpeľňový spevák medzi opernými

23.02.2012 Trenčín

Trenčín 22. februára (TASR) – Strana Smer–SD vsadila na pozitívnu kampaň, avšak dá sa čakať, že v poslednom týždni pred voľbami zo zásuviek vytiahne niečo také, že budú všetci prekvapení. Bezprostredne pred exhibičným hokejovým zápasom, ktorý dnes v Trenčíne odohral výber Smeru-SD proti výberu trenčianskej Dukly, to povedal predseda najsilnejšej opozičnej strany Robert Fico.

\"Každý deň prichádzajú Jóbove zvesti, že príde taká alebo onaká špina. Je ťažko tomu zabrániť. Myslím si, že my (Smer-SD, pozn. TASR) to robíme dobre, máme na stretnutiach veľa ľudí,\" podotkol Fico, ktorý vykorčuľoval na ľad trenčianskeho zimného štadióna so symbolickou 11-kou na chrbte.

Ako dodal, medzi hokejistami sa síce cítil ako kúpeľňový spevák medzi opernými, avšak podstatné je podľa neho trochu sa zabaviť, zašportovať si. \"Máme v nohách ťažkú volebnú kampaň, veľmi dobre mi to padne,\" dodal predseda strany, ktorý napokon na ľade strávil len niekoľko minút.

V drese Smeru-SD spolu s predsedom a bývalými hokejistami Púchova a Trenčína nastúpil i Jaroslav Baška. Ten sa ako exminister obrany cítil lepšie v zadných radoch hokejového výberu Smeru, avšak pred stretnutím zdôraznil, že dôležitejšie ako výsledok je, aby sa nikto nezranil. Napriek avizovanému štartu ďalšieho exšéfa silového rezortu, sledoval Robert Kaliňák zápas v civile spoza mantinelu. \"Neviem síce ani kto je trénerom nášho výberu, no do zostavy som sa po predchádzajúcich nepresvedčivých výkonov nedostal,\" komentoval s úsmevom svoju neúčasť na ľade Kaliňák.

V exhibičnom stretnutí, ktoré sledovali asi dve stovky divákov, sa napokon zrodil nerozhodný výsledok 10:10, Smer-SD podľahol na samostatné nájazdy 1:2. Po zápase zaplnili plochu zimného štadióna milovníci verejného korčuľovania, ktoré bolo súčasťou korčuliarskeho podvečera Smeru–SD.

Napriek avizovanej protestnej akcii trenčianskych hokejových fanúšikov, ktorí poukazovali na zneužitie trenčianskych hokejistov na politickú kampaň, sa napokon na zimnom štadióne objavil jediný, rukou písaný hanlivý plagát, ktorý v priebehu niekoľkých minút odstránila bezpečnostná služba.
 

Vyberte región